Van speeltuin naar samenspeeltuin

Bouwspeelplaats De Leuke Linde

Van speeltuin naar samenspeeltuin

Heel veel kinderen en ouders in Arnhem vinden bouwspeelplaats De Leuke Linde in Klarendal één van fijnste speelplekken van Arnhem. Jammer genoeg geldt dit nog niet voor alle kinderen en ouders. Voor kinderen met een handicap is het nu nog lastig meespelen met de andere kinderen. Veel speeltoestellen staan in het losse zand  waar je met een rolstoel niet bij kunt komen. Dit geldt niet alleen voor kinderen maar ook voor een (groot)ouder of begeleider in een rolstoel. Ook is het lastig om de speeltoestellen in die grote zandbak te vinden als je minder of niet ziet. En zo zijn er nog veel meer dingen die maken dat met de huidige inrichting niet iedereen mee kan spelen of zich welkom voelt bij De Leuke Linde.

Maar dat gaat veranderen! Bouwspeelplaats De Leuke Linde gaat verbouwen. De Leuke Linde wil een samenspeeltuin zijn waar alle kinderen zich welkom voelen en het vanzelfsprekend is om samen te kunnen spelen. Help jij ons bouwen aan een samenspeeltuin?!

 

Vertel hoe jij wilt spelen!

Eerste stap op weg naar de nieuwe samenspeeltuin is het ophalen van de wensen van bezoekers en potentiële bezoekers van Bouwspeelplaats De Leuke Linde.
Het bouwteam van De Leuke Linde roept iedereen op om te vertellen wat jij graag zou willen doen in de speeltuin, wat jij nodig hebt om mee te kunnen doen of gewoon wat je belangrijk vindt voor De Leuke Linde.

Op Zaterdag 9 september van 14.00 – 16.00  uur nodigt het Bouwteam van de Leuke Linde jullie uit voor een SamenspeelDoedag. Iedereen is welkom. Naast spelactiviteiten voor groot en klein kunnen wensen en ideeën over ontwerp, organisatie en activiteiten aan het bouwteam worden meegeven. Houdt deze pagina in de gaten voor meer info.

Kun je niet wachten tot de 9 september? Je kunt je wensen nu al online aan het bouwteam doorgeven. Klik hier en vul de vragenlijst in.
Vind je het fijner om persoonlijk te vertellen over je wensen? Laat dan je gegevens achter op dit contactformulier en Ilse neemt contact met je op.

Het bouwteam is superblij met de samenwerking met Bijzonder in Arnhem, APCG en gemeente Arnhem. Alleen samen kunnen we van De Leuke Linde een echte samenspeeltuin maken.

 

Het Leuke Linde Bouwteam van speeltuin naar Samenspeeltuin

Wendy van de Ven www.deleukelinde.nl  

Coördinator van De Leuke Linde en aanspreekpunt voor bezoekers en vrijwilligers. Heb je een vraag over de bouwplannen of heb je een leuk idee? Vertel het Wendy. Zij staat open voor al jullie ideeën en zal deze voorleggen aan het Bouwteam.

Ron Onstein www.deleukelinde.nl  

Voorzitter van de Leuke Linde en aanjager van inclusie en samenspelen in “zijn” speeltuin. Als je de komende tijd Ron tegen komt gaat hij je zeker vragen wat jouw ideeën voor de Leuke Linde zijn, of je de 9de gaat komen en of je de enquête al hebt ingevuld.

Ilse van der Put, www.empowermentbyplaying.nl  

Samenspeelexpert. Deze ex bendeleider van de Speeltuinbende vraagt iedereen hoe die het liefste wil spelen in de Leuke Linde en zorgt ervoor dat alle ideeën en wensen over ontwerp, organisatie en activiteiten verzameld worden. Als het schetsontwerp van Suzanne klaar is zorgt ze ervoor dat iedereen die dat wil het ontwerp kan bekijken en tips kan geven hoe het nog beter kan. Alle wensen en ideeën over organisatie en activiteiten komen in een aparte bijlage.

Suzanne van Ginneken, www.speelnatuur.nl  

Ontwerper van toffe samenpeelplekken. Suzanne weet precies wat er wel en ja, ook niet kan, op het terrein van de Leuke Linde. Ze bekijkt alle verzamelde wensen en verwerkt ze in een schetsontwerp. Iedereen die dat wil kan het schetsontwerp bekijken en tips geven hoe het nog beter kan. Suzanne verwerkt de tips tot de definitieve schets.

Caroline de Swart, www.bijzonderinarnhem.nl

Als een van de oprichters van Bijzonder in Arnhem altijd aan het meedenken om onze stad nog inclusiever te maken. Met haar ervaringskennis en gedrevenheid ondersteunt ze de Leuke Linde graag bij deze mooie ontwikkeling!